Vihreä smoothie

Vihreä smoothie


Treenaamisen lisäksi pyrin koko ajan syömään terveellistä ja hyvää ruokaa. Ruokavalioni koostuu tällä hetkellä pääasiassa kasvikunnan tuotteista, lisättynä kananmunilla ja vedenelävillä. Osa jokapäiväistä aamupalaani on vihreä smoothie/pirtelö. Tämänaamuinen smoothie koostui seuraavanlaisista raaka-aineista.

WP_20140805_002

Blenderiin…
– 1 banaani
– 1 päärynä
– reilu puolikas kesäkurpitsaa
– reilu puolikas kurkkua
– muutama lehtikaalin lehti
– parin sentin pala inkivääriä
– pari desiä mantelimaitoa
– loraus kookoskermaa
– pari desiä kylmää vettä (puuttuu kuvasta)

Tuosta määrästä tulee vajaa 1,5 litraa valmista pirtelöä, eli kolme annosta, riippuen toki kasvisten ja hedelmien koosta. Usein laitan sekaan myös parsakaalia, mutta tällä kertaa sitä ei löytynyt jääkaapista.

Valmiin smoothien joukkoon sekoitan vielä…
– Auringonkukansiemeniä
– Kurpitsansiemeniä
– Pellavansiemenrouhetta
– Raakakaakaojauhetta

Yleensä nautin herkun lusikalla lautaselta:

smoothie_lautasella

Pirtelöön saa tarvittaessa lisää energiaa lisäämällä sekaan jotain öljyä. Itse lorautan joukkoon monesti esim. kylmäpuristettua rypsiöljyä, jos muu aamupala on kevyempi. Myös proteiinijauhetta voisi lisätä smoothien sekaan, mutta itse tykkään nauttia smoothien sellaisenaan ja proteiinit sitten erikseen.

Vihreä smoothie on terveellistä, hyvää ja nopeaa valmistaa. Se on helppo tapa sisällyttää enemmän kasvikunnan tuotteita omaan ruokavaliooni. Suosittelen kaikkia ainakin kokeilemaan. Kannattaa aloittaa yksinkertaisesta reseptistä ja alkaa sitten pienin muutoksin muokkaamaan reseptiä oman maun mukaan.


Olli Porola
Latest posts by Olli Porola (see all)

2 thoughts on “Vihreä smoothie”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.